En nybliven pappas reflektioner

Följande saker kan jag konstatera efter 38 timmar som pappa:

1. Jag borde ha sovit mer innan hon föddes. Jag ser nu tillbaka på alla de tillfällen jag valt att frivilligt vara uppe till 3 eller 5 på natten för att slötitta på tv och önskar att jag istället sovit.
2. Föräldrarskap och skuldkänslor är i symbios. Jag har skuldkänslor för att jag somnade till och inte hörde henne skrika kl 4 i natt, jag har skuldkänslor för att det var Anna som vaknade och bytte bebisens blöja och inte jag, så som jag hade lovat.
3. Jag har varit hundägare längre än jag har varit pappa. Detta har jag sagt om och till min dotter, "Villka fina tassar du har!", "Kom till husse!", "Nu ska du få ligga hos matte!", "Guuud så mysig päls hon har!". Efter att ha pratat med en annan inbiten hundägare har jag förstått att ord (kommandon) som "loss", "Nej, fyyyy" också kommer att tillkomma.
4. Jag är lyckligt lottad som har en så stark och kärleksfull fru.

Jag vill passa på att tacka alla som skrivit till oss på Facebook, Instagram, på sms och till er alla som tar er tiden att läsa mina blogginlägg. Gårdagens var uppe i ca 1200 visningar, något jag aldrig hade trott när jag startade bloggen. Tack!

Etiketter: